torsdag 12 juli 2012

.Sju veckor.

Imorgon är våra pojkar sju veckor, och tiden fortsätter rusa.

Dom ler och blir starkare i nacken för varje dag som går. Babygymmet och framförallt babysittern är väldigt omtyckt.
De gillar inte värmen utan blir ganska gnälliga dom dagar det är kvavt och jäkligt.

Sen ungefär en vecka tillbaka sover dom i varsin säng, i deras egna rum och det fungerar kanon.
Dom brukar sova mellan tre och fyra timmar efter sista kvällsmålet, som brukar ätas mellan 20-22. Vi vill gärna att dom ska sova för natten senast 22, men gärna lite tidigare.

Sixten har även sovit fem och sex timmar i sträck efter kvällsmålet, men tyvärr har ju Ture vaknat, men vi hoppas han ska göra det snart också.

Vi får oftast sova 3 timmar innan första nattmålet, 2 timmar innan andra och sen är det olika innan första morgonmålet. Ofta är någon av dom gärna vaken någon timma mellan 4-6, tror dom har svårt att somna om då eftersom det är ljust.(Mörkläggningsgardin står på inköpslistan.)

Vi försöker ha dom synkade när dom ska äta, och dom är oftast det, särskilt på natten, men dom får styra det mesta själva för att vi ska hitta de bästa rutinerna för just dom.(Något som fungerar bra eftersom vi båda är hemma, och ska så vara minst året ut.)

I måndags hade vi barnvakt några timmar för första gången. Vi åt räkor och massa annat gott, spelade spel och kollade på film - guld värt! Tack mormor och moster! ❤

Om någon undrar är vi sjukt kära i våra små, även om dom inte är helt nöjda jämt gör vi så gott vi kan och tar dagen som den kommer.

12 kommentarer:

  1. De har blivit såååå stora! Hur mycket väger de nu?
    Jag har så många frågor till dig...som du kanske förstår. Känner mig ganska vilsen i tvillingvärlden som snart ska öppna sig för oss...
    Ha det så bra!
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska till BVC i eftermiddag, så vi får väl se. Tror Ture närmar sug fyra kg och Sixten kanske runt 3600 g. Dom växer otroligt fort nu..

      Jag förstår att du känner dig vilsen, det gjorde jag också. Och gör fortfarande ibland. Det är bara att ställa frågorna, här eller på fb, så svarar jag så fort jag kan!

      Kram

      Radera
  2. Åh vad gulliga dom är :-)

    Funderade lite på det där med att ni båda är lediga. Har Andreas alltså tagit ut föräldradagar också de närmsta månaderna? Läste att det är bra att vara hemma båda två vid tvillingar så vi har börjat fundera på detta men vet inte hur vi skulle få ihop det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom första veckorna hade vi ju tillfällig föräldrapenning då vi var inlagda på sjukhus, sen hade han ju 20 pappadagar att ta ut. Sen var tanken 7 veckor semester och sen jobb halvtid hela hösten.

      Nu har dock företaget han jobbar på kursat så han får lön under uppsägningstiden och sen tar han föräldrapenning.
      Sparkontot får täcka upp om det behövs.. :)

      Radera
  3. Gu så skönt det låter att vara hemma tillsammans så länge. Hur får ni dagarna att räcka? Jag har lätt panik inför augusti då jag blir själv med två... Fast mannen får nog gå ner på deltid ett tag ändå.

    Vi har också gått över till mer flexibel hållning kring mattider, ammar också bara en i taget för det blev så bökigt när de inte blev stora och inte ville ligga stilla ;-D man ska göra det som känns bra!

    Har du börjat tappa nåt hår än då?!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är otroligt skönt att vi ska vara hemma så länge båda två. Vi snålar järnet på dagarna. Jag tar bara 3 dagar i veckan, och A tar ingenting under hösten då han får lön under hela sin uppsägningstid.(Företaget han jobbar på har kursat så han har rätt till lön under 6 månader.)

      Angående amning håller jag faktiskt på att sluta. Jag får sitta närmare en timme med Sixten och sen vill han ändå ha mer mat i form av ersättning. Och Ture är inte jätteintresserad. Så nu får dom styra maten själva, och även sömnen, men än så länge är de relativt synkade.

      Hur sover dina på nätterna? Läggdags?

      Håret har inte börjat falla än, men gissar att det lär börja nu när jag slutar amma.. :)

      Kram!

      Radera
    2. Hej! Vilken lyxig sits att få en lön. Vi har tagit 5+5 dagar var. Får se om O kan jobba 75% eller nåt en tid för ärligt talat är det j-ligt körigt ibland.

      Vad tråkigt att det inte funkar bra med amningen. Du gör såklart som det känns bäst, men för mig blev det en vändpunkt efter midsommar (drygt 2 mån) då jag införde några ändringar och nu är det hur bra som helst.

      Tjejerna sover längre och längre pass. Igår sov de från ca 21 till 05! Sedan amning och så till 08!! Blev lite väl bystig på kuppen men jag klagar inte. Får se om det håller i sig, det kan tydligen gå i perioder. Vi brukar annars mata dem vid 21-22 och sedan i säng (jag med!).på dagen är det sämre med sömn för deras tid - de vaknar lätt och de är inte alls synkade så vi har i princip ingen barnfri tid.

      Håravfallet har inte med amningen att göra utan graviditetshormonerna som dalar, har jag hört.

      Vi hörs!!

      Radera
  4. Vad bra att ni kan vara hemma bägge två, har undrat hur många med tvillingar får ihop det egentligen! Och vad mysigt med amningsbilder, längtar faktiskt lite grann nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns himla skönt. Jag har varit själv ett par dagar när han varit tvungen att jobba, och man klarar det, men det blir ju inte direkt någon tid till gos eller så.

      Förstår att du längtar, himlans mysigt med amning och den närhet det ger. Men tiden kommer ju gå så fort. Snart är du tvåbarnsmamma Jenny!

      Kramar

      Radera
  5. Oj vad lyxigt med pappan hemma så länge! Tar ni ut dubbeldagar? Får man dubbelt med dagar med tvillingar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inga dubbeldagar. När man har tvillingar, precis som när man har två barn, kan man ta föräldrapenning på varsitt barn. Man får dock inte dubbelt med dagar - störande nog! Man får 90 extra sjukpenningnivådagar och 90 extra lägstanivådagar..

      Radera
    2. Hej Sandy! Hoppas allt är bra med dig och bebben!

      Radera