söndag 10 februari 2013

.Mer om sömn, och lite mat.

En av dom största samtalsämnena när man har små barn tror jag..

Vi har ju från deras magsjuka i slutet av november haft kaos på nätterna, men tog tag i det för några veckor sedan. Jag tycker vi fick resultat på bara några få nätter, tredje natten sov båda killarna 7 timmar i sträck utan en endaste liten nappinstoppning.

Nu har vi lite blandade nätter, inatt har Sixten varit vaken massor men när man är sjuka så blir det ju lite koko allting. Men det viktigaste - INGEN mat på natten. Morgonvälling får Sixten runt klockan 5, OM han vaknar. Ibland hinner klockan blir efter 06 och då brukar vi gå direkt på gröt runt 07. Ture vägrar flaska och välling både morgon och kväll.

Impad att han står sig så bra på bara fyra mål mat/dygn. Visserligen äter han mycket när han väl äter. Får t.ex 1 1/2 portion gröt både morgon och kväll. Och han sover oftast jättebra. Vissa nätter, eller dom flesta nätterna är det nog egentligen, säger han inte ett ljud.

Så, allting är mycket bättre här hemma. Och Andreas tar mer ansvar, jag är gladare, har mer tålamod med barnen och njuter mer av livet helt enkelt.
Tänk så mycket det gör när man får sova lite mer.(Och att slippa ha ångest innan sänggående för att man vet att man knappt kommer få sova. Skönt!)

Happy söndag på er i snön!!
Kramar

3 kommentarer:

  1. Skönt att höra!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Skriver under på att det är de två största samtalsämnena sen man blev förälder :D Skönt att allt känns lättare nu!

    Sv: Tack, blev riktigt nöjd med lampan! :)

    SvaraRadera
  3. Sv: Det går redan bättre med Elsas sovande, vår plan blev visst succé..Får se om det håller i sig :) Kram

    SvaraRadera