onsdag 6 februari 2013

.En ny säsong.

Nu är det snart dags för en ny säsong - våren. Vilket innebär nya ytterkläder. Vilket är svårt tycker jag.

Jag har köpt två skaljackor från PoP, och så tänker jag köpa två skalbyxor. Har även två fleecejackor. Vad rekommenderar ni mer? Vad ska man ha på fötterna? Dom går ju inte, men måste ju ändå ha något på fötterna tänker jag..

Så - ge mig era bästa tips!

14 kommentarer:

  1. Tror någon har kikat på samma sida som jag ;) Fina grejer där . Så fort jag får en anledning ska jag shoppa loss där :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi - ja, jag älskar deras kläder och tycker det är sååå bra kvalité. Värt varenda krona. Dock är ju ekonomin inte den bästa när man är föräldraledig och man ska köpa dubbelt av allt... :)

      Radera
  2. Vi har också pops skaljacka och den är superbra! Jag köpte ursöta converse osv MEN det vi använt fram tills nu när hon går var främst bara pops tossor inte skor. Jag har helt oanvända skalbyxor som också var onödigt innan de går tycker jag nu. I somras använde vi mest bara en tunn huvjacka och foppatofflor :-)
    Kram Nenne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra! Nej, tänkte på det där med skalbyxor, men jag tänker att vi ju kommer vara ute mycket och då vill jag kunna sätta ner dom på marken trots att det kanske inte är helt torrt.,
      Vi får väl se - köpte ju begagnade som jag vara kan sälja vidare sen..

      Köpte för övrigt två par tossor från pop i veckan efter ditt tips. Har använt raggsockar tidigare men tycker det håller värmen dåligt..

      Tack för tipsen!
      Kram

      Radera
  3. Vi hade tossor från POP till E innan hon började gå, funkade jättebra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har förstått att dom är bra och nu är två par påväg hem till oss. :-)

      Radera
  4. Härligt med våren. Ingegärds raggsockor eller fleecetossor har vi använt oss av då de inte varit "på fötterna". Kram ha det gott från oss i Tjugeboda ps fina jackor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har varsitt par raggsockar från Ingegärd, och brukar ha dom, men tycker dom håller värmen dåligt när vi går långpromenad eller dom sover länge ute i vagnen..
      Nu har jag köpt tossor begagnat pp nätet så får se om det fungerar bättre :)

      Hade jättebra i Manchester med fleecefoder tidigare, men dom är för små. :)


      Kramar

      Radera
  5. Skaljacka låter bra. Jag tror A & K kommer gå i april/maj och då blir det väl gympaskor, och sandaler till sommaren. Och gummistövlar.

    Kan man ha skaljackan som regnjacka? Vilken storlek köpte du? Jag tror mina tjejer får ha overallerna långt fram i vår, de har också löstagbart foder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får väl se när killarna går. Känns som det lär dröja - men tofflor, gympaskor och stövlar låter vettigt!

      Ja - jag tror man kan använda skolkläderna som regnkläder. Så fattar jag det när jag läser på polarns hemsida iaf..

      Kram
      Jag köpte 80 på jackorna. Byxorna 74, men dom är från -09 och stooora i storleken så upplever dom nog mer som 80.

      Smidigt att kunna fortsätta ha overallerna ju - våra börjar bli små. Och känns rätt onödigt att köpa nya overaller nu..

      Radera
    2. Hahaha - du fick en kram mitt i :)

      Radera
  6. Jag skulle absolut rekommendera en vindoverall. Kaxs från Kappahl har jättebra overaller. Då blir det ingen glipa mellan byxor och jacka, barnen håller sig varma och det är lätt att ta ett extra lager med fleecetröja och eventuellt fleecebyxor under. På fötterna funkar tossor eller raggsockor. :)

    /Mia

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Tänkte på det där med kläder när man har två (tvillingar tänker jag på då) köper ni t ex en jacka till Sixten och en till Ture eller köper ni två och så har de dem tillsammans. Lite svårt att förstå hur jag menar kanske men har de sixten egen jacka som bara han använder o s v och är det olika hur gör med ytterkläder och innekläder? Gissar att detta är väldigt olika från familj till familj men hur tänker ni?
    Helt oväsentlig fråga men sånt som jag går och tänker på, haha
    Ha det gott!
    /Emm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma! Jag förstår vad du menar. Vanliga kläder, alltså inte ytterkläder hat dom ihop. Även om det ofta är så att Ture har blått/turkosa etc och Sixten rött/grönt. När det gäller ytterkläder har dom i vinter haft likadana overaller, men har tex varsin fleece från villervalla i olika färg och där brukar dom alltid ha "sin".
      Skalkläderna har jag också köpt och tänkt att SIxten kommer ha den gröna oh Ture grå.. :)

      Tror det blir mer och mer egna kläder ju äldre dom blir..

      Kram

      Radera