fredag 22 augusti 2014

.Bruttolöneavdrag.

Någon som läser här som gjort IVF med bruttolöneavdrag?

Andreas arbetsgivare har godkänt det så vi kommer köpa ett trepack och betala via bruttolöneavdrag. Jag vet att det är bra,  och att vi sparar en hel del pengar på det. Men hur mycket jag än läser så förstår jag inte riktigt hur det funkar. *trög*

Någon som kan förklara?  😃

8 kommentarer:

  1. Alltså, om jag fattat det rätt så dras kostnaden från hans lön före skatt. Ni behöver alltså bara betala skatt en gång nämligen momsen. Annars blir det skatt på skatt. Nackdelen är att det ni drar av inte är pensionsgrundande etc. Men ja, ni tjänar på det.


    Kommer ihåg när jag läste på vårt intranät att det erbjuds. Jag blev alldeles gråtig (gravid då...).

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig förstått det själv, jag tycker det är så krångligt, men varken min eller Ss arbetsgivare har godkänt det, så till slut behövde jag inte fördjupa mig i frågan :-).
    Lycka till med ert försök!

    SvaraRadera
  3. Vi har gjort det på våra svenska försök.
    Vi fick det på hälften av kostnaden, sambons del, inte hela beloppet i och med att jag pluggat.
    Han fick anmäla till nån sida jobbet har och sen fick kliniken uppgifterna och det drogs på lönen uppdelat på tre månader.
    Hoppas detta hjälper lite.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Nu var det ett tag sen jag läste om detta, men såhär förstår jag det. Låt oss säga att ivf försöken kostar 30000 kr och att din man har en bruttolön på 30000kr. Då behåller arbetsgivaren hans lön en månad (jag har dock för mig att man kan dela upp avdraget på ett par månader) och betalar in avgifterna till kliniken. Detta istället för att din man kanske skulle fått lön på ca 24 netto och behöva betala in hela lönen plus 6000 extra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ida - grym förklaring. Nu förstår jag lite mer. 😃

      Radera
  5. Vi fick bruttolöneavdrag 2 gånger vi mitt jobb (32.000 per gång).flretaget drog 16.000:- från min lön brutto i 4 månader och sen betalade de ut resten som vanlig lön. Mycket uppskattat av oss. Dock förlorar man lite pension samt föräldrapenning om det blir en bebis men det spelar ingen roll i sammanhanget, lätt värt det! Lycka till med syskonförsök! Vi ska göra ett frysförsök i höst, spännande och lite läskigt :)

    SvaraRadera
  6. jag hit via någon annan och hittade läsning om bruttolöneavdrag som jag är intresserad av då vi gör icsi, ( fast jag fattade tyvärr inte ens idas förklaring) syskonförsök just för tillfället. Jag blev dock lite paff när jag såg att våra barn har samma födelsedag så.. jag ska läsa tillbaka lite i tiden. och kolla vidare då vi verkar vara ungefär på samma punkt i livet trots att jag kanske inte är i din ålder riktigt. :)

    SvaraRadera
  7. Hur går det för er? Nyfiken! Hälsningar från en läsare, Emma

    SvaraRadera