måndag 24 september 2012

.Oroa dig inte.

I samband med min efterkontroll lämnade jag ett cellprov. Idag fick jag en kallelse till sjukhuset pga misstänkta cellförändringar.

Det KAN vara tecken på cancer. Och det KAN vara helt ofarligt. Och jag ska INTE oroa mig. Står det i brevet.

Okej - det är ju lätt.

Livrädd var ordet.

12 kommentarer:

  1. Det är säkert ingen fara men jag förstår att du blir orolig. Kram

    Mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Oj vad jobbigt. Hoppas att det inte är någon fara och att du du får ett snabbt besök så att du slipper gå och oroa dig. Kram!

    SvaraRadera
  3. Nä, det går liksom inte att låta bli att bli livrädd. Även om det säkert inte är nåt. Hoppas du iaf fick en tid inom det närmsta så du slipper gå och oroa dig i onödan.
    Håller tummarna för dig!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej! Ammade du när du lämnade prover? Då visar det nästan alltid "posetivt" och man får komma tillbaka när man ammat klart. Det där är ett standard brev, jag har fått det flera gånger. Så du har säkert inget att oroa dig för! Kram

    SvaraRadera
  5. Jag vet hur de känns, men min läkare sa något så klokt. Du måste gå med cellförändringar sååå många år för att utvceckla cancerceller, 10- 15 år.
    Jag fick förändringar på löpande band, som vägrade ge med sig efter otaliga antibiotikakurer så tog vi beslutet att genomgå en konisation, dvs man tog bort en liten bit av tappen där förändringarna fanns, så att ny vävnad kan växa ut. Ny och frisk.
    Tänker på dig! Kram

    SvaraRadera
  6. Hmm, lätt att säga som sagt. Men du ska se att det inte är någon fara.
    Sänder dig lugnande kramar.
    /Lotta

    SvaraRadera
  7. Jag förstår din oro. Jag har haft cellgörändringar. Första gången försvann dem av sig själv. Sedan kom det tillbaka efter några år och fick då göra en frysning av dem så att de försvann.

    Håller tummar och tår att dem är ofarliga! Kram

    SvaraRadera
  8. Åh vännen förstår att du blir orolig, men du ska se att det inte är nån fara. Skickar en massa kramar till dig!

    SvaraRadera
  9. Jag har också fått ett sånt där brev och kände mig jätteilla till mods första dagarna. Nu i efterhand så förstår jag att detta var ett väldigt vanligt brev att skicka ut för sjukvården. Jag hade under flera år grad 1 (lägsta grad men förändringar) så jag gick på kontroller men det utvecklades inte vidare förren jag blev gravid. Då såklart hade jag blivit grad 2 och en konisering krävdes. Den gjordes när dottern var 4 månader och idag 7 månader senare har jag inte kvar några förändringar.

    Vårt första barn var ett IVF-barn och nu undrade jag ju då om detta skulle försvåra våra chanser att bli gravida igen. Inte då. Första försöket (på naturlig väg!!!) och jag är gravid i vecka 6 idag.

    Så ta det med ro...ett väldigt vanligt brev tydligen :)

    SvaraRadera
  10. Säger samma sak - inget att ora sig för (jag trodde på allvar att jag var döende när det, ganska opedagogiska brevet, damp ner - för ja, jag har också fått ett!). Jag har ju varit konstant gravid eller ammande sen oktober 08 (hur skadat är inte det??) och gjort otaliga cellprover under denna period. Vartannat positivt, vartannat negativt. Och man måste ha två friska på raken för att klassas som "frisk". Min läkare har också förklarat för mig att hormonförändringarna när man är gravid och ammar ofta ger cellförändringar, men ofarliga sådana som försvinner när man slutat amma. Men man måste ju ändå kolla upp dem, för självklart kan det ju även vara sådana av den farliga sorten (som ju ev kan utvecklas till cancer efter lång tid). Hur som helst, de borde förklara det här bättre tycker jag, innan de skickar ut ett läskigt brev... :)

    SvaraRadera
  11. Kramar om!!

    /En mammawannabe

    SvaraRadera